Text with postpositions

In the following text, the location cases and postpositions have been highlighted. Corresponding Finnish and English phrases will have the same colour.

OVERVIEW:
Green is the adessive
Orange is the inessive
Red is the postposition "takana" (behind) in its missä, mistä and mihin form
Blue is the postposition "vieressä" (next to) in its missä, mistä and mihin form
Purple is the postposition "päällä" (on top of) in its missä, mistä and mihin form
Violet is the postposition "edessä" (in front of) in its missä, mistä and mihin form
Light blue is the postposition "alla" (underneath) in its missä, mistä and mihin form

Taulu ja valokuva ovat seinällä. Molemmat, valkoinen ja raidallinen kissa ovat jakkaroilla. Nojatuolin takana ovat kaksi kissaa. Valkoinen kissa tulee nojatuolin takaa. Nojatuolin vieressä on lamppu. Papukaija istuu orrella.

The painting and the picture are on the wall. The white and the striped cat are on the stools. Behind the armchair are two cats. The white cat comes from behind the armchair. Next to the armchair is a lamp. The parrot sits on a stick.


Kirjakaapissa on monta kirjaa. Kirjakaapin päällä on yksi lippu ja trofeet. Kirjakaapin edessä on matto. Matto on lattialla. Matolla nukkuu yksi kissa. Maton vieressä on televisio. Television päällä on valkoinen kissa. Musta kissa menee television taakse.

In the bookcase are many books. On top of the bookcase there is one flag and trophies. In front of the bookcase is a mat. The mat is on the floor. On the mat sleeps one cat. Next to the mat is a television. On top of the tv is a white cat. The black cat goes behind the tv.


Pyödän alla on roskakori. Tuoli on pöydän takana. Pöydällä on monta tavaraa. Omena on kirjan edessä. Höyhen on purkissa. Käsineet ovat tuolilla. Kassi on tuolin vieressä. Sateenvarjo nojaa tuoliin. Hattu on tuolin päällä.

Underneith the table, there's a wastebasket. The chair is behind the desk. On the table are many items. The apple is in front of the book. The feather is in the jar. The gloves are on the chair. The bag is next to the chair. The umbrella is leaning to the chair. The hat is on top of the chair.